Om oss

Välkommen till Coles Nordic!

Vi kombinerar kärleken till det svenska mathantverket med konsten att fermentera. Vi brinner för att ta tillvara på naturens goda och förvandla dem till något exceptionellt – inte bara gott, utan även nyttigt.

Hur allt började
Allt började med Maria Coles vision, en trädgårdsmästare med jord under naglarna och en passion för hållbar livsstil. Genom experiment i det egna köket med allt från nyponglögg till vilda fermenteringsprojekt växte en affärsidé fram. Idén utvecklades till en affärsverksamhet med fokus på fermenterade livsmedel och drycker som inte bara smakar fantastiskt utan även bidrar till en mer hållbar konsumtion.

Vårt uppdrag: Kreativitet och innovation
Vårt mål är att ständigt utmana det konventionella och introducera nya, spännande smaker genom våra fermenterade produkter. Vi tror på kraften i att experimentera med ovanliga ingredienser och skapa unika smakkombinationer som inspirerar både hemmakockar och professionella restauranger över hela Sverige.

Svenska råvaror – Hälsa och smak året om
Genom att använda lokalt odlade råvaror främjar vi inte bara en kortare och mer hållbar försörjningskedja, utan säkerställer också att vi kan njuta av hälsosamma och smakrika produkter året runt. Vi är stolta över att kunna erbjuda fermenterade delikatesser som gör det enkelt för alla att integrera både tradition och innovation i deras dagliga matlagning.

Varför välja Coles Nordic?
Hos oss är varje produkt ett resultat av gediget hantverk och innovativ vetenskap. Vi kombinerar traditionella tekniker med moderna metoder för att skapa produkter som inte bara är nyttiga och smakrika utan också bidrar till en hållbarare framtid.

Utforska och upplev
Ta en stund att utforska vår värld av fermentering. Med varje burk och flaska bjuder vi dig på en resa genom Sveriges smaklandskap, berikat av årstidernas växlingar och vår lust att experimentera. Låt oss tillsammans upptäcka framtidens smaker och göra varje måltid till en upplevelse.

Vi är bara i början av vår resa och hoppas att du vill vara en del av den. 💞

Maria Cole, grundare


 

Maria Cole, grundare